Policajti Prešovkého kraja odhalili nelegálnych distribútorov liehu, tabakových

18.02.2005 Celý región

Ďalšia z bezpečnostných akcií policajtov Prešovského kraja zameraných na odhaľovanie nelegálnej výroby a distribúcie liehu , tabakových výrobkov a pohonných ...
Ďalšia z bezpečnostných akcií policajtov Prešovského kraja zameraných na odhaľovanie nelegálnej výroby a distribúcie liehu , tabakových výrobkov a pohonných hmôt bola uskutočnená dnes v čase od 05.00 hod. do 12.00 hod. a bola v okrese Kežmarok.

Na akcii spolupracovali aj príslušníci Colnej správy Prešov.
V rámci nej boli vykonané 4 domové prehliadky a 2 prehliadky nebytových priestorov, pri ktorých v hospodárskej budove jedného z rodinných domov v Kežmarku bolo zaistených celkom 1 299 fliaš alkoholu rôznych značiek, 2 962 krabičiek cigariet značiek BOSS, MARLBORO, PRIMA, opatrených ukrajinskými kolkami, nelegálne upravená vzduchová puška zn. Vostok, nelegálne držané zakázané vojenské strelivo, guľometné strelivo, a 24 kusov náboj 9 mm /Makarov/.

Colný dlh na zaistenom alkohole a cigaretách predstavuje sumu 285 772, - Sk.
Popradský policajný vyšetrovateľ vzniesol obvinenie 25-ročnému Kežmarčanovi pre trestné činy falšovania a pozmeňovania kontrolných technických opatrení na označenie tovaru, porušenie predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru a legalizáciu príjmu z trestnej činnosti. Obvinený je stíhaný na slobode. Hrozí mu trest odňatia slobody v trvaní 1 – 5 rokov.
 

Vyberte región

mark